Risotto met morieljes

Risotto met morieljes

Een klassiek gerecht dat altijd lekker blijft: fricassee van kip met verse morieljes, erwten en een romige saus. Serveer met aardappelpuree en smullen maar!

  • 1 pakje gedroogde morieljes
  • 50 g boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g risottorijst
  • 500 ml vleesbouillon
  • 300 ml medium dry sherry
  • 125 ml slagroom
  • 50 g grano padano
  • 2 eetlepels peterselie

Bereidingswijze

  1. Morieljes volgens gebruiksaanwijzing weken. Afgieten, droogdeppen en fijnsnijden. In braadpan 25 g boter smelten. Knoflook en morieljes 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot korrels glanzen. Bouillon en sherry erbij schenken en rijst al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en rijst tot gebruik afgedekt laten staan.
  2. Oven voorverwarmen op 175 °C. Slagroom door risotto roeren en pan afgedekt in oven schuiven. Risotto in 40-45 min. gaar laten worden. Rest van boter, kaas en peterselie door risotto scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en risotto overdoen in schaal.