Heerlijk roomsausje met morieljes. Laat de morieljes 12 uur weken en bak ze daarna in boter. Voeg dan room toe en laat 10 minuten pruttelen op zacht vuur. Zalig in al zijn eenvoud!
- 400 ml Kookroom
- 25 g Roomboter
- 1 snufje Peper zwart
- 1 snufje Zout
- 120 g Morilles Gedroogd

Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Morieljes in roomsaus op tafel.
- Zet de morieljes in lauw water en laat ze gedurende 12 uur weken.
- Spoel de morieljes overvloedig om zand te verwijderen.
- Bak de morieljes gedurende 5 minuten in een pan met boter en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de room erbij en stoof op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten om de room te laten indikken.
- Proef en breng op smaak met extra zout en peper aan het einde van de kooktijd.